The Nizkor Project: Remembering the Holocaust (Shoah)

Vad menas med påståendet att de som ifrågasätter "Förintelsen" är antisemitiska eller nynazistiska?


62. Vad menas med påståendet att de som ifrågasätter "Förintelsen" är antisemitiska eller nynazistiska?

IHR skriver:

Det här är förtal vars enda syfte är att ta bort uppmärksamheten från fakta och ärliga argument. Forskare som motbevisar "Förintelsen" kommer från alla läger: Demokrater, republikaner, liberala, socialister, kristna, judar etc. Det finns inget samband mellan motbevisandet av "Förintelsen" och antisemitism eller nynazism. I själva verket är det fler och fler judiska forskare som öppet erkänner att det finns stora hål i bevisningen av "Förintelsen".

Nizkor svarar:

Det finns ett oerhört klart samband mellan Förintelseförnekande och antisemitism/nazism. Att hävda motsatsen är så befängt att man inte vet var man ska börja.

Det finns hundratals exempel, men vi nämner bara några stycken:

 

 • IHR, eller för att vara mer exakt, dess moderföretag, startades av Willis Carto som också leder en annan grupp som kallas "Liberty Lobby" - "Frihetslobbyn". Den federale domaren Robert Bork förklarade Liberty Lobbyn för "själva definitionen" av antisemitism.

  Så här tycker Willis Carto om Hitler, judar och svarta (se National Review, 10 september 1971, s. 979):

  Hitlers nederlag var Europas nederlag. Och Amerikas. Hur kunde vi vara så blinda? Skulden, tycks det, måste läggas på de internationella judarnas. Det var deras propaganda, lögner och krav som förblindande väst inför vad Tyskland gjorde....

  Judarna kom först och fortsätter vara Samhällets Fiende nr 1.

  Revoltörerna har sett till att bara ett fåtal amerikaner bryr sig om den ofrånkomliga negerfieringen av Amerika.

 • IHR leds i skrivande stund av  Greg Raven som 1992 slog fast att Hitler var "en stor man... definitivt större än Churchill eller Franklin. D. Roosevelt tillsammans... det bästa som kunde ha hänt Tyskland". Raven har ställt samman ytterligare förtydliganden över hans syn på Hitler på http://www.corax.org/revisionism/misc/smear1.html..
 • En av världens mest kända revisionister Ernst Zündel, som ogenerat presenterar sig som Nationalsocialist (nazist). Han har tillsammans med George Dietz under pseudonymen Friedrich Christhof skrivit boken The Hitler We Loved and Why. Enligt boken The Great Holocaust Trial, 1985, sid 8, så är Zündels fullständiga namn Ernst Christhof Friedrich Zündel (Friedrich Christhof har gett ut flera skrifter, en av dem är en broschyr som sammanfattar "sökandet efter Hitlers Antarktiska UFO baser".

 • När det gäller The Hitler We Loved and Why, så bidrog Zündel enligt Hoffman bara med "foton till boken... till största delen var den Mr. Dietz opus," s.72

  Hoffman avslöjar också på sidan 74 att Zündel:

  ... sa till domstolen att han vore den förste att erkänna att nationalsocialisterna gjorde sig skyldiga till skoningslösa handlingar under Andra världskriget. Zündel förnekade dock inte att i hans ögon var Hitlers parti i grund och botten ett gott parti.

 • Samma Michael Hoffman, som beskrivs som en mediekritiker för Cartos tidning Spotlight, skrev ett brev till Michael Shermer, utgivare av Skeptic Magazine, och frågade:
 • Tänk dig att jag gjorde en film, "Finkelsteins piss," om Israel och Palestinierna..."

  Mr. Hoffman fortsatte med att berätta för Dr. Shermer att han var "en djävla idiot som utger sig för att vara en riktig intellektuell" och skickade med ett klistermärke föreställande en grovt karikerad jude med texten:

   "KOM IHÅG DE SEX MILJONERNA! De Närmaste Sex Miljoner Åren! ... Förhindra tankebrott: Tillbed och Lyd De Utvalda Blemmorna. (REMEMBAH DE SIX MILLION! For the Next Six Million Years! ... Prevent Thought Crime: Worship and Obey the Chosen Pimples )

 • Framträdande Förintelse-"revisionister" (Irving, Faurisson, Zündel) har uppträtt på nynazistiska möten i Europa där de talade inför heilande massor.

   

 • Den Förintelseförnekande författaren Friedrich Berg, passade på mellan sina engagemang för CODOH och skrev följande inlägg på Usenet:
 • Mr Kaufman är uppenbarligen judisk och ett levande exempel på varför nazisterna försökte få bort judarna från Europa och varför de satte dem i koncentrationsläger under kriget.

  Han har gjort flera liknande antisemitiska och naziförlåtande kommentarer som inte återupprepas här. Enligt innehållsregistret på Greg Ravens webbsajt så har han bidragit med minst tre artiklar till The Journal of Historical Review (och hans frun arbetade fram tills nyligen som översättare åt IHR). Åtminstone en artikel finns online på IHRs webbsajt.

 • Ditlieb Felderers pornografiska antisemitism är bland det mest motbjudande och hatiska som någon nedtecknats. (se fråga 56) Han bidrog med fem artiklar till de första fyra tidningarna som IHR gav ut, inklusive en i deras första nummer.

     

 • Simon Wiesenthal Center hittade på en låtsas-högerextrem "tidning" 1993, som en del i en operation att kartlägga hur nazism och nynazismen spreds i Tyskland. Ett telefonnummer lämnades ut till ett fåtal speciellt utvalda hemlighetsmakande hardcore-nazister, så att deras kontakter kunde spåras. Ett kort tag senare ringde redaktören för IHR:s tidning, Mark Weber, numret och bad att få prenumerera. Därmed fanns ett klart samband mellan de tyska hardcore-fascisterna och de amerikanska Förintelseförnekarna och bland dem IHR. Fler detaljer om operationen finns online, och i boken In Hitler's Shadow, Svoray et al., 1994, som skrevs tillsammans med den agent som etablerade kontakterna.

   

 • Förintelseförnekaren Jack Wikoff organiserar Vit Maktmarscher i New York. Han kallar Martin Luther Kings födelsedag för den "Marscherande, Plundrande Negerdagen" ("Marchin' Lootin' Coon Holiday,") och han producerar affischer med grova karikatyrer av svarta och judar där det står "Var är din vrede, Vita Amerika?" Han har skrivit minst sju bokrecensioner och en artikel för IHR:s tidning och enligt IHR:s Förintelsekalender har han hållit föreläsningar om Förintelserevisionism för collegestudenter.

   

 • Ett av huvudtemana för organisationer som The National Association for the Advancement of White People (NAAWP), som förespråkar "förflyttning" av svarta, judar, asiater och andra minoriteter, är förnekandet av Förintelsen.

   

 • Ett ungt rasistiskt skinhead, Reuben Logsdon har startat en webbsajt med sidor där bland annat höga funktionärer inom Ku Klux Klan svarar på frågor om KKK. Han har också lagt upp flera sidor som helt ägnas åt Förintelseförnekande. Trots detta har han öppet erkänt att han faktiskt inte tvivlar på Förintelsen -- han har bara lagt upp Förintelseförnekarmaterial för att locka dit rasister.

   

 • En ung man vid namn Marc Lemire gör reklam för sin BBS genom att lyfta fram de ljudfiler som han lägger upp online: tal av "revisionister" som Ernst Zündel, David Irving, och Fred Leuchter; tal från Adolf Hitler, ledaren för White Aryan Resistance, Tom Metzger och George Lincoln Rockwell; och "Nationalsocialistisk musik och nationalsocialistiska tal."
 • En annan ung man, Milton Kleim, är inte bara Förintelseförnekare utan kallar sig också för Nationalsocialist, alltså nazist. Han är författare till vad han kallar "En Nationalsocialistisk FAQ" och han hävdar att han skulle beundra Hitler även om han hade dödad sextiomiljoner judar.
 • Hur många fler exempel behövs?

  Vi hävdar inte att alla Förintelseförnekare är antisemiter och/eller rasister, men att säga att det inte finns ett uppenbart och signifikant samband är bara fånigt.

  Vad viktigare är -- och det kan inte nog understrykas --  vi hävdar inte att dessa människor har fel för att de är rasister och antisemiter. De har fel om Förintelsen oavsett vilka åsikter de har om ras och etnicitet.

  När de skriver "Fler och fler judiska forskare" som alltså ska stödja Förintelseförnekare, syftar de antagligen på professor Noam Chomsky från MIT. De brukar hävda att Chomsky stödjer deras underliga teorier, något som inte stämmer. Chomsky har försvarat den franska "revisionisten" Faurissons rätt till yttrandefrihet, men han avfärdar helt Förintelserevisionismen i sig.

  Så här skriver Chomsky själv:

  Mina åsikter är helt klara: Förintelsen var den mest extrema illdåd som skett i mänsklig historia, och vi förlorar vår mänsklighet om vi ens kan tänka oss att ge oss in i debatt med dem som försöker förneka eller förminska nazistiska brott.

  Och när han tillfrågades om sin åsikt om Faurissons och andra Förintelse-"revisionister":s texter så svarade han:

  Jag ser ingen anledning till att ifrågasätta slutsatser dragna av riktiga Förintelsehistoriker (Hilberg, Bauer, etc.) i den här frågan.

   

  Hilberg och Bauer är välkända Förintelsehistoriker. De har bägge skrivit åtskilliga böcker och artiklar. Det är naturligtvis självklart så att ingen av dem tvivlar på att miljontals mördades i gaskamrarna.


  [ Tillbaks | Index | Nästa ]

  Home ·  Site Map ·  What's New? ·  Search Nizkor

  © The Nizkor Project, 1991-2012

  This site is intended for educational purposes to teach about the Holocaust and to combat hatred. Any statements or excerpts found on this site are for educational purposes only.

  As part of these educational purposes, Nizkor may include on this website materials, such as excerpts from the writings of racists and antisemites. Far from approving these writings, Nizkor condemns them and provides them so that its readers can learn the nature and extent of hate and antisemitic discourse. Nizkor urges the readers of these pages to condemn racist and hate speech in all of its forms and manifestations.